Wilma Kreunen overleden 19-04-2001

Geboren: 5 april 1954 Overleden: 19 april 2001wilma kreunen

Vrouw van: Jan Ligthart

Moeder van: Nick en Joost

Broodwinning: Docent

Passie: creëren

Dol op: feesten, haar camper (Hènig an), Dopey, gewaden met veel zakken, originele ideeën, filmen en fotograferen.


Van kunst in je leven tot levenskunst

Wilma is al jong begonnen met het maken van dingen. Van de drie zusjes was zij degene die al als tiener haar eigen kleren maakte, toen nog van patronen maar later geheel naar eigen inzicht. Gewaden met ontelbare zakken, ook op plekken waar je ze niet zou verwachten, typeerden haar kledingstijl.

Ook schilderen en tekenen hadden altijd al haar belangstelling maar ze was een stukje in de dertig toen ze het driedimensionale werken ontdekte. Ze volgde een cursus om de verschillende technieken aan te leren en gaandeweg raakten steeds meer mensen geïnteresseerd in haar werk. Dit resulteerde in een aantal tentoonstel-lingen zoals bij Crejat (1999) en in de Bibliotheek van Wieringerwerf (2000). Ook op de school waar ze biologie doceerde exposeerde ze werken.

Het creëren was voor Wilma een manier om afstand te nemen van de dagelijkse dingen waarmee ze bezig was maar tegelijkertijd kon ze daarmee uitdrukken wat ze voelde. Het was voor haar levenskunst die ze gaandeweg de jaren vorderden steeds meer ontwikkelde.

In Wilma’s werk zie je veel vrouwenfiguren, vaak met weelderige vormen. Ook de thema’s gezin en familie komen meerdere malen terug.

Meer informatie: http://www.wilmakreunen.nl/

Geplaatst op 1 mei 2013, in overleden. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie