Hans van Ettekoven overleden – 31-07-2013

Hans in gesprek met Tammo vd Scheer

Hans op de reunie in 2005 met Dirk den Hollander

 

Tekst ontleend aan Huisartsenpraktijk Randwijck

hans van ettekovenHans van Ettekoven is op 28 oktober 1953 in Zeist geboren en is later met zijn ouders verhuisd naar Beverwijk.

Na zijn middelbare-school tijd begon hij aan de studie fysiotherapie om vervolgens als militair zijn vak als fysiotherapeut uit te voeren.

In 1977 kwam hij te werken in het Sint Jozef Ziekenhuis in Heemskerk en in 1981 begon hij samen met collega Bruce DeWinter een fysiotherapie praktijk aan het Catharina van Clevepark in Amstelveen.

Ondertussen rondde hij zijn studie Manuele Therapie af. Hij was een van de eerste manueel therapeuten in Amstelveen.

Een aantal jaren geleden studeerde hij af aan de Universiteit van Amsterdam als epidemioloog. Zijn afstudeer scriptie over het effect van specifieke oefeningen bij spanningshoofdpijn klachten werd binnen de wetenschappelijke wereld zeer goed ontvangen.

Daarna is Hans naast zijn werk in de praktijk, parttime gaan werken aan de SOMT in Amersfoort waar hij docent manuele therapie werd en later hoofd van de verkorte masters opleiding.

Door zijn ziekte en afnemende fysieke conditie heeft Hans de laatste twee jaren geen patiënten meer kunnen behandelen, maar hij heeft als bestuurslid van het Medisch Centrum Randwijck een belangrijke rol gespeeld in de oprichting en realisatie van ons centrum.

Hans is op 31 juli 2013 na een ongelijke strijd met zijn ziekte rustig ingeslapen.

Sterker dan de dood is de herinnering …… en die blijft.

Wij zullen Hans enorm missen.
30-08-2013

Geplaatst op 5 oktober 2013, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie